Stirile all.com.ro - Portal Romanesc Complet - Ultimele stiri si informatii utile pe .RO
home | arhiva | Iunie 2007


Arhiva
«  1 2 3   »

Iunie 2007
Viata in Hong Kong
Reuters   [14-Iunie-2007]

Diferenta dintre populatia saraca si cea bogata din Hong Kong s-a accentuat in ultima decada, de cand acesta este sub conducerea Chinei, facandu-l unul dintre cele mai inechitabile locuri de trait din Asia, conform unui studiu bazat pe statistici guvernamentale.

Coeficientul Gini - instrumentul utilizat in masurarea diferentei intre venituri - a crescut la 0,533 in 2006 de la 0,525 in 2001,...

Taj Mahal se deterioreaza
Reuters   [14-Iunie-2007]

Cel mai faimos monument al Indiei -Taj Mahal, aflat in curs de a fi numit una dintre cele noi 7 Minuni ale Lumii, este marginit de un rau urat mirositor si plin de gunoaie, iar marmura din care este construit este acoperita de praf si smog provenit de la masini si fabrici, respectiv locuinte.

Locuitorii Indiei spera ca minunea din marmura alba, a...

Xbox 360 Elite in Japonia
Reuters   [13-Iunie-2007]

Microsoft Corp a anuntat lansarea versiunii imbunatatite a consolei Xbox 360, si anume Xbox 360 Elite - pe data de 11 octombrie in Japonia, unde vanzarile sale sunt cu mult devansate de rivalii sai de la Nintendo Co. si Sony Corp.

Noua consola, care are un harddisk de 120 Gb si ofera o grafica superioara, va avea un pret de vanzare de aproximativ...

Telefonia mobila atinge recorduri
Reuters   [07-Iunie-2007]

Numarul utilizatorilor de telefonie mobile din lume va atinge 3,25 miliarde in curand - echivalentul a aproape jumatate din populatia globului - consecinta a exploziei cererii in acest domeniu din China, India si Africa, s-a concluzionat intr-un studiu recent.

De la fermierii africani si pana la muncitorii chinezi, toti vor contribui la atingerea pragului de 3...

Robotul emotiv
Reuters   [06-Iunie-2007]

Kansei se incrunta cand aude cuvantul "bomba", zambeste la "sushi" si arata dezgustat cand cineva spune "presedinte"- si nici macar nu e om.

Ultimul robot al Japoniei se numeste Kansei, a fost creat de catre o echipa de cercetatori de la Universitatea din Meiji. si poate mima 36 de expresii faciale pe baza unui program care asociaza...

WiTricity
Reuters   [04-Iunie-2007]

Cablurile de electricitate si prizele pot deveni in curand inutile deoarece oamenii de stiinta au descoperit o cale wireless de a incarca aparatele electrice.

WiTricity poate deja sa alimenteze un bec electric aflat la 2 metri distanta si inventatorii sai estimeaza ca in 3-5 ani sistemul va fi capabil sa incarce si mobile, laptopurim mp3palyere si altele. Conditia...1 Iunie - Ziua copilului