Stirile all.com.ro - Portal Romanesc Complet - Ultimele stiri si informatii utile pe .RO
home | arhiva | Iulie 2007


Arhiva
«  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29   »

Iulie 2007
Epilepsia creste riscul sinuciderilor
Reuters   [11-Iulie-2007]

Persoanele diagnosticate cu elipepsie prezinta un risc mare de sinucidere si ar trebui supravegheate indeaproape, spun cercetatorii danezi. Pacientii suferinzi de aceasta boala sunt de 3 ori mai probabil sa se sinucida, insa aceasta probabilitate scade pe masura ce creste intervalul de timp in care acestia au trait avand epilepsie.

"Studiul...

Maimute pe cale de disparitie descoperite in Vietnam
Reuters   [11-Iulie-2007]

Oamenii de stiinta au descoperit cea mai mare comunitate de maimute apartinand unei specii pe cale de disparitie in zona centrala a Vietnamului, s-a anuntat recent. Respectiva specie se afla pe lista primelor 25 de specii de primate aflate in pericol de disparitie.

"Se intampla foarte rar sa dai peste o populatie asa de mare - 116 - pe o...

Aparat de avertizare in caz de cutremur
Yahoo News   [11-Iulie-2007]

O companie japoneza a creat un device de marimea unei carti, ce are ca scop avertizarea locuitorilor cu cateva secunde inainte de producerea unui cutremur. Combinand un sistem special de avertizare in cazul cutremurelor si informatii furnizate via internet de catre Agentia de Meteorologie din Japonia (AMJ), aparatul respectiv incepe o numaratoare inversa stridenta si rasunatoare de 20 de...

Maturizarea in vitro vs. Fertilizarea in vitro
Reuters   [11-Iulie-2007]

Primul copil conceput dintr-un ovul adus la maturizare in laborator si apoi inghetat s-a nascut in Canada, redand speranta femeilor cu cancer si alte afectiuni ce nu le permit fertilizare in vitro normala. Copilul se simte bine si inca 3 alte femei sunt insarcinate pe aceasta cale, au spus cercetatorii in cadrul unei intalniri medicale ce a avut loc in Lyon, Franta.Luna plina si fenomenul infractional
Reuters   [11-Iulie-2007]

Recent, BBC News a anuntat ca unele sectii de politie din UK au decis sa introduca personal suplimentar in noptile cu luna plina. Acest lucru nu a fost determinat de varcolaci sau vampiri - ofiterii de politie nu vor fi inarmati cu gloante de argint si tepuse - ci de amenintari mai concrete, precum hotii si criminalii.

Ani de zile, persoane ce lucreaza in politie...

Harta genomului
Reuters   [11-Iulie-2007]

Castigatorul premiului Nobel care a contribuit la descoperirea structurii moleculare a ADNului a fost prima persoana care si-a luat in primire harta genomului. Harta indica bolile la care este predispusa o persoana, este o inovatie in secventarea rapida genomului uman si se doreste a deveni o practica uzuala in medicina.

" Stiam ca risc un atac de anxietate...1 Iunie - Ziua copilului